GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ (ΠΡΩΪΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ)- ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ (ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) -ΜΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ)-ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΌ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 15 Ε

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΗΛ: 6978658445-6979680122-6976326094-6970402956-6971798768-6977436234-6983819820

ΠΕΝΘΗ

Απεβiωσε σε ηλικία 93 ετών η Κωνσταντίνα Στριφτού του Β. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στις 1.00΄μετά το μεσημέρι  στoν Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ενημερώνουμε τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας, και όποιον άλλο επιθυμεί, ότι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.10΄ το απόγευμα  στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη χρονιά 2022-23.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

Με τη βοήθεια πολλών συγχωριανών μας και με σωστή διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το χώρο του Ανταμώματος στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας.

Στις φωτογραφίες η τελευταία διαμόρφωση (Σεπτέμβριος 2022)

ΠΕΝΘΗ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφυγαν από κοντά μας:

Στριφτός Βασίλειος ετών 88. Ετάφη στα Καλύβια Λαμίας.

Ελένη Μπαρτσιώκα ετών 88. Ετάφη στα Καλύβια Λαμίας.

Φούλη Κουτκιά ετών 74. Ετάφη στην Ξηριώτισσα Λαμίας.

Οδυσσέας Τσάτζαλος ετών 88. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Μιχαλοπούλου Μαρία ετών 94. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Ευάγγελος Μαλκογιώργος ετών 93. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους τους τα "θερμά του συλλυπητήρια".    

12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, κάτω από τα πανύψηλα έλατα, το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022 το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο ΓΑΡΔΙΚΙ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και συγχαίρει την χορευτική μας ομάδα για την ωραία παρουσίαση των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας. Και του χρόνου με υγεία.

8ο  ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ και ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

Με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας και άλλων φορέων πραγματοποιηθηκε από 22 μέχρι 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 στον ξενώνα "ΟΜΙΛΑΙΑ" στο χωριό μας το 8ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. Συμμετείχαν αρκετοί φοιτητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Θράκης και Καποδιστριακό Αθήνας. Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους διδασκόμενους και όλους τους κατοίκους του χωριού μας και των διπλανών χωριών Μαυρίλο, Δίκαστρο και Κυριακοχώρι και γενικά όλη τη δυτική φθιώτιδα για την συμμετοχή τους

Επίσης ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΟΠΑΣΤΕ, ΠΕΔ, ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ και ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών (27/1/1932) η Σκαρμούτσου Σοφία του Φώτη (Συρμοφώτη). Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 4 το απόγευμα στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

 

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Καραθανάσης Γεώργιος του Δ.  Ταγματάρχης στο 5/42 σύνταγμα Ευζώνων από Γαρδίκι. Φονεύθηκε στο Κάλε Γκρότο στις 25 Αυγούστου 1921.

Καραμήτρος Αθ. του Λεωνίδα Λοχαγός πεζικού. Φονεύθηκε στο Καλετζίκ Νταγ στις 14 Αυγούστου 1922.

Παπαδόπουλος Κων/νος του Αθ. από Γαρδίκι. Φονεύθηκε στο Κιρές Ογλού στις 13 Αυγούστου 1921.

Μακρής Γεώργιος του Στυλιανού, Δεκανέας από Γαρδίκι. Από τραύμα στις 19 Αυγούστου1921.

Νάτσος Θεόδωρος του Γ. Υποδεκανέας από Γαρδίκι. 12 Αυγούστου 1921.

Κωσταντέλος Σπύρος Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο 28 Αυγούστου 1921.

Μπαρμπαγιάννης Ευάγγελος του Ιωάννη. Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο στις 16 Αυγούστου 1922.

Μπαρμπάτσης Αναστάσιος του Ευθυμίου Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο στις 28 Αυγούστου 1921.

Ραγάζος Απόστολος του Κων. Στρατιώτης από Γαρδίκι. στο Αφιόν Καραχισάρ στις 16 Αυγούστου 1922.

Τσαρός Σπυρίδων του Ιωάννη από Γαρδίκι στο ΧΠΙΒ ορεινό χειρουργείο στις 1 Οκτωβρίου 1920.

O Σύλλογός μας στο 12ο Αντάμωμα στις 31 Ιουλίου 2022 θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη τους.

"ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ"

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Αλέκος Σκαρμούτσος. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022 στις 11.00΄στον Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα στη Λαμία,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH

Με σημαντική προσέλευση και πέραν του αναμενόμενου πραγματοποιήθηκε στις 16-5-22 η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου στην αίθουσα "ΑΛΣΟΣ" στα Γαλανέικα στη Λαμία. Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους μας που για 8η συνεχή τριετία μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας εξέλεξαν ομόφωνα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Όπως και στο παρελθόν θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και των προσδοκιών σας.

Δ.Σ.

Χριστόπουλος Κώστας   Πρόεδρος

Ραχούτη Σταυρούλα   Αντιπρόεδρος

Φλέγγας Μπάμπης   Γραμματέας

Γιαννάκος Νίκος    Ταμίας

Δελιχά Γεωργία    Μέλος

Xριστοπούλου Φωτεινή    Μέλος

Κουρέλης Σπύρος    Μέλος

E.Ε

Καραπατάκη - Πάτα Βασιλική

Φλέγγας Γρηγόρης

Κολοβού Σωτηρία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

ΟΜΙΛΑΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ 35100 ΛΑΜΙΑ.

ΤΗΛ:2231061924-6978658445-6976326094

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΪΟΥ 2022

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας και με το παρόν ενημερωτικό Δελτίο θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του Συλλόγου μας για όλο το έτος 2022, (εκτός αν επιδεινωθεί η πανδημία), αφού για το τρέχον έτος δεν θα εκδοθείάλλο Ενημερωτικό Δελτίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ 2022.

Δευτέρα 16 Μαϊου και ώρα έξι παρά τέταρτο το απόγευμα θα πραγματοποιηθείη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο κατάστημα «ΑΛΣΟΣ» στα Γαλανέικα στη Λαμία. (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου).

Θέματα Συνέλευσης: Έκθεση Πεπραγμένων , Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ.,Έκθεση Ε.Ε. και Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τριετία.Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν αφ΄ ενός μεν ως υποψήφιοι αφ΄ ετέρου δε ως ψηφοφόροι στις εκλογές. Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει ανανέωση τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στα μέλη της Ε.Ε. Εκφράζουμε την παρότρυνσή μας να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων στις εκλογές για να επιτευχθεί και ανανέωση στις συνθέσεις των δύο προαναφερόμενων οργάνων του Συλλόγου μας.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος με όλα τα ισχύοντα τότε μέτρα προστασίας και θα προσφερθεί καφές τσίπουρο και αναψυκτικά. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022.

Μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζουμε μονοήμερη προσκυνηματική και ψυχαγωγική εκδρομή στο γειτονικό μας νομό της Ευρυτανίας. Θα ξεκινήσουμε στις 8 το πρωί από τα ΓΑΛΑΝΕΪΚΑ στη συνέχεια θα περάσουμε από ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΆΡΚΟΥ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ –ΚΑΛΥΒΙΑ- Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ-ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ –ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ –ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ- με τεικό προορισμό το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ. Επίσκεψηστα όμορφα χωριά ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ και ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ....Για μεσημεριανό φαγητό, χορός κατά βούληση, στην παραδοσιακή ταβέρνα, δίπλα στο ποτάμι, «ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ». Το απόγευμα καφές στην πλατεία του Καρπενησίου.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Τιμή κατά άτομο: 13 Ε περίπου. Δηλώσεις συμμετοχής με τη λήψη του ενημερωτικού στο Δ.Σ.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022.

Εκκλησιασμός-αρτοκλασία και στη συνέχεια το πανηγύρι στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη. Ο Σύλλογός μας θα διαθέσει όπως κάθε φορά τη μουσική.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022.

Προγραμματίζουμε το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο χωριό μας. Παραμένουμε πιστοί και αθεράπευτα νοσταλγοί της αναβίωσης της γιορτής μας. Πιστεύουμε φέτος (μετά από δύο χρόνια) οι φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού να ανταμώσουμε και να τηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα και να γλεντήσουμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι. Φέτος το κλαρίνο θα αντιλαλήσει και πάλι στις πλαγιές και τις ρεματιές της Σαράνταινας και θα γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας στο 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ που όπως έχουμε πει και στο παρελθόν θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες μεγαλύτερων, έχτισαν το γραφικό ξωκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Αναφέρουμε το σχετικό κατάλογο. Φλέγγας Πολύκαρπος, Φλέγγας Ιωάννης του Βασ., Φλέγγας Αθανάσιος, Φλέγγας Νίκος, Φλέγγας Ιωάννης, Φλέγγας Τάσος, Τσατσάς Γεώργιος, Τσατσάς Γρηγόρης, Φλέγγας Νίκος, Φλέγγας Ιωάννης, Φλέγγας Αθανάσιος, Φλέγγας Λεωνίδας, Φλέγγας Χρήστος, Τσατσάς Δημήτριος, Βαρσαμογιάννης Φάνης, Βαρσαμογιάννης Βασίλης, Βαρσαμογιάννης Μήτσος, Βαρσαμογιάννης Γρηγόρης, Φλέγγας Γιώργος, Φλέγγας Βαγγέλης, Κορλονίκος Δημήτριος, Μαλούκος Νίκος, Αναγνωστόπουλος Μήτσος, Γκέκας Βασίλης, Σκαρμούτσος Γιώργος, Σκαρμούτσος Φώτης, Σκαρμούτσος Κώστας, Μαλούκος Βασίλης, Χριστόπουλος Δημήτριος, Χριστόπουλος Αθανάσιος, Χριστόπουλος Σταύρος, Κουτσογιάννης Γιάννος, Κουτκιάς Κώστας, Κουτκιάς Γιώργος, Παπανάγνος Γιώργος, Παπανάγνος Νίκος, Νικογιώργου Βαγγέλω, Νικογιώργου Βασιλική, Κουτκιάς Βασίλης ή Στριφτός, Κουτκιάς Νίκος, Φλώρος Γιάννος, Δημητρακόπουλος Μήτρος, Παπανάγνος Ηλίας, Τσικριπής Πάνος, Τσικριπής Φάνης, Καραμήτρος Νίκος,Τσιτούρας Γρηγόρης, Τσιτούρας Κώστας, Κουτκιάς Πάνος, Κουτκιάς Βαγγέλης, Κουτκιάς Νίκος, Σιώκης Χρήστος, Σιώκης Πάνος, Αναγνωστόπουλος Γιάννος, Γαλανός Θόδωρος, Στριφτός Χρήστος του Βασ.,Χριστόπουλος Γιώργος, Σύρμος Θανάσης, Φλεγγογιαννακός, Φλέγγας Κώστας του Ιωάν.,Γαλανός Κώστας, Γαλανός Βασίλης, Γαλανός Γιώργος, Γαλανός Θανάσης, Μπαρτσιώκας Γιώργος, Αλεξανδρής Βασίλης, Φλέγγας Βαγγέλης, Πρωτόπαπας Κώστας ή Κωστάκης, Πρωτόπαπας Βαγγέλης, Πρωτόπαπας Γιάννος, Πρωτόπαπας Ανέστης του Δημ.,Πρωτόπαπας Κώστας, Πρωτόπαπας Δημήτριος, Πρωτόπαπας Χαράλαμπος, Πρωτόπαπας Βαγγέλης ή Βαγγελάς, Μαλούκος Μήτρος,Μαλούκος Βαγγέλης, Τσιτούρας Γιώργος, Τσιτούρας Χαράλαμπος,Τσιτούρας Κώστας, Καραπατάκης Γιάννης, Χριστόπουλος Πάνος, Ντέσκος Κώστας, Κοντοβάς Γιάννος, Καγιάρας Αθανάσιος. Αν είναι κανείς ακόμη ας επικοινωνήσει με το Δ.Σ.(Επιμέλεια καταλόγου Αλέκος Κουτκιάς, Κώστας Χριστόπουλος).Στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα διαβαστεί ο κατάλογος και με τα «κατά κόσμον καλλιτεχνικά» του καθενός για να τους φέρουμε ξανά στη μνήμη μας και να ξεχωρίσουμε κάποιους με τα ίδια επίθετα.... Θα απονεμηθεί για τον καθένα σχετικό αναμνηστικό και γι΄αυτό θα πρέπει όλοι να παραβρεθούμε και να το παραλάβουμε.

Επειδή δεν πραγματοποιήθηκετα τελευταία δυο χρόνια ο χειμωνιάτικος ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στη Λαμία, λόγω της πανδημίας, δεν έγιναν και οι βραβεύσεις των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Δ.Σ αποφάσισε η βράβευση των επιτυχόντων τα έτη 2020 και 2021 να γίνει στο 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Για την βράβευση έχουμε: ( έτος 2020) Νταρλαδήμα Ελένη του Φάνη και τηςΣοφίας (εγγονή Θανάση Τσικριπή ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,Τζιούνης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αρετής (εγγονός Βασιλείου Κούκου ) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Μπαρτσιώκας Σωτήριος του Δήμου ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΜ Σ.Μ. Υ.Α, Ανδρόνογλου Λάμπρος του Γεωργίου και της Γεωργίας ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μπαρτσιώκας Αντώνης του Ανδρέα και της Μαρίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΛΑΜΙΑ, Τσάκας Φίλιππος του Θεοφάνη και της Γεωργίας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, Τσατσά Δήμητρα του Γεωργίου και της Παναγιώτας ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

(Έτος 2021): Ξακίδης Χρήστος (εγγονός Σεραφείμ Τσικριπή) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ- ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, Τσατσάς Χρήστος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ, Κοντακτσής Θεοφάνης ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, Σπαϊλλάρη Τζένη ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ, Τσικριπής Δημήτριος του Νικολάου ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ, Πιλάλης Γεώργιος ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑΣ, Κόλλιας Αθανάσιος ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Φλέγγας Δημήτριος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Γαλανός Θεόδωρος ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Χουλιάρα Αλεξάνδρα (εγγονή Κοντακτή Νίκου) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ, Ράγκου ΑνθήΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ, Ζαλαώρα Φωτεινή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ, Κουτσογιάννης Ιωάννης ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ, Μαλούκου Παρασκευή ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΡΟΔΟΥ,Πρωτόπαπα Μαρία ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Δαουκλιώτη Ευθυμία ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Θα πρέπει όλοι να παραβρεθούν και να παραλάβουν τον έπαινο.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ λοιπόν με όλα τα «σέα μας» θα ανεβούμε είτε από το μονοπάτι του Κεφαλάρη, θα το έχουμε καθαρίσει, είτε με το αυτοκίνητο στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ για το 12 ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ ξεκινώντας με τη θεία λειτουργία, την αρτοκλασία και στη συνέχεια η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας, συνοδευόμενη από νταούλια, βιολιά, λαούτα και κλαρίνα , θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας στη μνήμη των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας. Θα υπάρξει κι ένα μικρό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Στη συνέχεια γλέντι για όλους με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Γαρουφαλιά Φώτη-κρουστά, Σαρημιχαηλίδη Μάριο – μπουζούκι - λαούτο - τραγούδι, Καραβίδα Δημήτρη - κλαρίνο, Καραβίδα Μανόλη- βιολί, Γατσαποστόλη Στέφανο- κιθάρα -τραγούδι και Νίκο Γκορίλα - τραγούδι.

Ο Σύλλογος θα διαθέτει καφέδες, αναψυκτικά, παγωμένη μπίρα, σουβλάκια και λουκάνικα όπως κάθε φορά.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022.

Μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το ΓΑΡΔΙΚΙ με προορισμό το νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα θα πάμε «δεξιά μεριά» στο βουνό των Κενταύρων στο ΠΗΛΙΟ. ΓΑΡΔΙΚΙ-ΛΑΜΙΑ- ΒΟΛΟΣ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΑΦΗΣΟ- ΧΟΡΤΟ, ΝΕΟ ΤΡΙΚΕΡΙ στη συνέχεια με καραβάκι θακαταλήξουμε στο νησάκι ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ όπου θα προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και για φαγητόστις γραφικές ταβέρνες του όμορφου νησιού και μπάνιο κατά βούληση στις καταγάλανες παραλίες του ( δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα). ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ αργά το βράδυ.. Δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ του Συλλόγου μας,

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου. Εφέτος, αν εξαιρέσουμε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που διακόπηκαν τα μαθήματα λόγω έξαρσης της πανδημίας, λειτούργησε κανονικά η χορευτική μας ομάδα. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 ώρα έναρξης 7 ή 8 το απόγευμα στην αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022.

Γιορτή της Αγίας Παρασκευής και στο γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στο χώρο που συνεχίζουμε με τη βοήθειά σας να διαμορφώνουμε, Θεία Λειτουργία-αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Σύλλογός μας θα προσφέρει καφέ, τσίπουρο και γλύκισμα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του περασμένου Φλεβάρη υπήρξε κάπως ικανοποιητική. Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν. Μέχρι την επόμενη αιμοδοσία τον Νοέμβρη όποιος επιθυμεί να καταθέσει φιάλη, μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας της χώρας, αρκεί να δηλώσει την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσει τον πρόεδρό μας και διαχειριστή της τράπεζας Κώστα Χριστόπουλο. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Οι ανάγκες σε αίμα ειναι τεράστιες. Ας μην περιμένουμε να σώσουμε το συγγενή μας και το φίλο μας σε ώρα ανάγκης , ας μην περιμένουμε να μας χτυπήσουν την πόρτα, ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας και να προσφέρουμε το πολύτιμο αγαθό στο συνάνθρωπο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Ή ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022.

(Ανάλογα τον καιρό και την προσβασιμότητα του μοναστηριού). Μονοήμερη εκδρομή από Λαμία στηνΑργιθέα και συγκεκριμένα στην ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από ΛΑΜΙΑκαι δια μέσου της εθνικής οδού Ε65 θα ανεβούμε σε υψόμετρο 900 μέτρων, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ή ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ στη συνέχεια στο ΜΟΥΖΑΚΙ και για φαγητό στο «ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ», ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Σας ενημερώσουμε ότι αναβλήθηκε για τις αρχές Μαίου 2023 η προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάιο μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ορεινή Κορινθία.

Επίσης αναβλήθηκε, για τους γνωστούς λόγους, η προγραμματισμένη 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές.Προγραμματίστηκε να γίνειστις αρχές Ιουλίου του 2023.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣΡαχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Φλώρος Χρήστος 30 Ε, Πομακίδης Γιάννης 5 Ε, Τσικριπής Θανασης 20 Ε, Κωστοπέτρος Κώστας 20 Ε, Παπανάγνος Ανέστης του Π. 20 Ε, Σπαιλάρης Θόδωρος 5 Ε, Αναγνωστοπούλου Μαρία 20 Ε, Παπανάγνου Αγγελική 5 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Ασημοπούλου Αναστασία 20 Ε, Φλέγγας Πάνος 20 Ε, Ράγγος Γιώργος 20 Ε, Κουτκιάς Παναγιώτης 50 Ε, Κούκος Βασίλειος 50 Ε, Παπανάγνος Νίκος (Πανίτσας) 100 Ε, Κοντακτσής Πάνος 20 Ε, Ντζόιδου Αναστασία 20 Ε, Τσιτούρας Πάνος- Χαρίκλεια 20 Ε, Μαλκογιάννης Μπάμπης 20 Ε, Χριστόπουλος Κώστας 100 Ε. Κουτκιά Ελένη 20 Ε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού GR2302607400000130101614391EUROBANΚ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΛΙΧΑ

Το χωριό μας συνεχίζει να ζει όσο το αγαπάμε και το

επισκεπτόμαστε

ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Αντώνιος Κουτκιάς. Η κηδεία θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο (23-4-22) ώρα 11 π.μ. στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Ελένη Αναγνωστοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας στις 11.30΄.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ύστερα από δίμηνη διακοπή, λόγω της πανδημίας, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 γίνεται η επανέναρξη των μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 8-9 το βράδυ στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Ικανοποιητική υπήρξε η προσέλευση  στην αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Τετάρτη και την Πέμπτη 23 και 24 του Φλεβάρη 2022 στην μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τους εθελοντές αιμοδότες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου για την αξιέπαινη προσφορά τους.

Είναι δυνατό να κατατεθεί και σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας της χώρας μας,οποιαδήποτε ημέρα, αρκεί να δηλωθεί η τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και να ενημερωθεί ο πρόεδρος και διαχειριστής της τράπεζας Κώστας Χριστόπουλος. τηλ: 6978658445.

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Γεώργιος Δαουκλιώτης. Η κηδεία θα γίνει σήμερα Σάββατο 5-2-22 στις 1.00 το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων στη Λαμία. Η ταφή θα γίνει στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών (2/7/1934) η Ευαγγελία Γρηγορομήτρου του Δημητρίου (Χασιωτοβαγγελή).

Ετάφη στη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει στους δικούς της τα "Θερμά του Συλλυπητήρια"

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα του Γενάρη (5/1/2022) στο χωριό μας.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"

ΕΥΧΕΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους "ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ",  "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ",  'ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022.

Η χριστουγεννιάτικη φάτνη που τοποθετήσαμε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας.

Λιτή κι απέριττη με απλά υλικά του τόπου μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε από το Συλλογό μας στον κόμβο της Παλαιοβράχας πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το χωριό μας και την χιλιομετρική απόσταση.

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστούμε την τηλεόραση "ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" η οποία για δύο συνεχόμενα Σαββατόβραδα πρόβαλε σε όλη τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, σε επανάληψη για 4 ώρες περίπου, τα δύο μέρη του ετήσιου χειμωνιάτικου χορού του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε τo Φλεβάρη του 2014 στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία.

Παραδοσιακό γλέντι με τους ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΘΩMA ΚΥΡΙΤΣΗ, ΑNΤΡΙΑΝΝΑ ΜΟΚΑ, ΑΡΗ ΝΤΙΝΑ, ΣTΑΥΡΟ ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑ (κλαρίνο), ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ (βιολί).

Μεγάλη προβολή του Συλλόγου μας και του χωριού μας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ και το νέο έτος 2021, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του COVID 19, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ξανανταμώσουμε με τους δικούς μας και τους φίλους μας και να επιστρέψουμε στις συνήθειες της καθημερινής μας ζωής.

                Ο Σύλλογός μας και την περασμένη δύσκολη χρονιά, όπως και όλες τις προηγούμενες, είχε προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις. Για τους γνωστούς λόγους όμως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μόνο ο καθιερωμένος χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας στο κτήμα «ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία με την παρουσία πλήθους συγχωριανών μας και πολλών φίλων του Συλλόγου μας και του χωριού μας όπου έγινε και η τιμητική διάκριση - βράβευση των συγχωριανών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Α. Τ. Ε. Ι. της χώρας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Έκτοτε, με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού παγκόσμια αλλά και στην πατρίδα μας, με απόφαση του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας και για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν η μία μετά την άλλη όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Εμείς όμως δεν διακόψαμε την δραστηριότητά μας. Με την βοήθεια πολλών φίλων και συγχωριανών συνεχίσαμε να διαμορφώνουμε με τη τσιμεντόστρωση, την επέκταση του υποστέγου, την επέκταση του πέτρινου τοίχου, να συντηρούμε τις πινακίδες και τα τραπεζοκαθίσματα και να σχεδιάζουμε το χώρο της Αγίας Παρασκευής όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας. ( παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες). Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας υλικά οικοδομών : Αντρέας Αγραφιώτης και Φλώρα Ρεβύθη (Λιανοκλάδι) υλικά οικοδομών, Παναγιώτης Κοντακτσής υλικά οικοδομών, Γιώργος Μαλούκος (Καλύβια) ξυλεία, Θανάσης και Κώστας Κουτσογιάννης (Γαρδίκι) ξυλεία, Χρήστος και Γιώργος Φύκας, (στη μνήμη του πατέρα τους Φώτη), από τον Τυμφρηστό λαμαρίνες, Μπάμπης Κολοβός (γαμπρός Τσατσοχρήστου) μεταλλικά τραπέζια και καθίσματα, όλα τα μέλη του Δ.Σ, τον Τάσο Ζαγαριώτη με τα παιδιά του Τασία και Γιάννη και τις κυρίες, για τον καλωπισμό φυτεύοντας λουλούδια, για την εθελοντική εργασία. Εμείς λίγο πριν τα χριστούγεννα κάναμε και νέα δεντροφύτευση με καινούρια έλατα. Τοποθετήσαμε στην είσοδο του χωριού μας την καθιερωμένη πλέον λιτή και απέρριτη  χριστουγεννιάτικη φάτνη καμωμένη με απλά υλικά του τόπου μας (κερδίζει το θαυμασμό πάρα πολλών στο διαδίκτυο). Ευχαριστούμε επίσης και αυτούς που πρόσφεραν χρήματα για την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, την οποία και συνεχίζουμε. ( τα ονόματά τους αναφέρονται στις συνδρομές των ενημερωτικών μας).

Η προσφορά όλων είναι συγκινητική και συμβάλει στην επιτυχία του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο χώρο που είναι σημαντική και διαρκώς αυξάνεται. (Σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι, αλλά και πολλά Σαββατοκύριακα και γιορτές τον υπόλοιπο καιρό.)           ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

  Η τράπεζα αίματος, που διατηρούμε στο νοσοκομείο Λαμίας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Συλλόγου χάρις στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό. Τον τελευταίο χρόνο οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ενώ η προσφορά λόγω του COVID έχει μειωθεί πανελλαδικά. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την αιμοδοσία του νοσοκομείου της Λαμίας και με τον διεθυντή αυτής γιατρό Γιάννη Ξυνοτρούλια και μέσα στο Φλεβάρη θα ορίσουμε ημερομηνία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα υπάρξει ενημέρωση από το διαδίκτυο και τηλεφωνικά. Μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας της χώρας, οποιαδήποτε μέρα, αρκεί να δηλώσουμε  την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσουμε το Δ.Σ. Ας αφιερώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε μια μονάδα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: μερικοί συγχωριανοί μας που έχουν δανειστεί αίμα ας φροντίσουν για την επιστροφή του. Κάποια στιγμή ίσως όλοι μας βρεθούμε στην ανάγκη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που γίνεται το βράδυ στον ετήσιο χορό μας, στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.  της χώρας μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 έχουμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας με τις σχολές επιτυχίας: Νταρλαδήμα Ελένη του Φάνη και της Σοφίας (εγγονή Θανάση Τσικριπή ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Τζιούνης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αρετής (εγγονός Βασιλείου Κούκου ) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Μπαρτσιώκας Σωτήριος του Δήμου ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Σ.Μ. Υ.Α, Ανδρόνογλου Λάμπρος του Γεωργίου και της Γεωργίας ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μπαρτσιώκας Αντώνης του Ανδρέα και της Μαρίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΛΑΜΙΑ, Τσάκας Φίλιππος του Θεοφάνη και της Γεωργίας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, Τσατσά Δήμητρα του Γεωργίου και της Παναγιώτας ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμη παρακαλείται να το δηλώσει στο Δ.Σ. για να συμπεριληφθεί στην βράβευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.  (ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι,

Από τη χρονιά που αναλάβαμε τη τύχη του Συλλόγου μας πέρασαν 19 χρόνια. Κάθε χειμώνα διοργανώναμε στη Λαμία  τον ετήσιο χορό μας, ο οποίος σημείωνε τεράστια επιτυχία αφού πολλές φορές ξεπερνούσε και τα 1000 άτομα, όπου μας δινόταν η ευκαιρία να ανταμώνουμε όλοι, να τα λέμε και να διασκεδάζουμε με γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς. Φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2021 στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία όπου γίνεται συνεχώς τα τελευταία 15 χρόμια. Φέτος όμως δυστυχώς ο χορός μας ματαιώνεται για τους γνωστούς λόγους. Λυπούμαστε γι΄αυτό. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, ο χρόνος είναι κύκλος. Ο ετήσιος χορός μας θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους. Με την ελπίδα πως θα ξεπεραστούν τούτη τη χρονιά όλα αυτά, όλοι μαζί στο μέτρο, την επόμενη χρονιά θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας στον χειμωνιάτικο χορό του Συλλόγου μας.

 ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς και φίλους μας για τις συνδρομές τους στο Σύλλογο. Με τις συνδρομές αντιμετωπίζουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου, συντηρούμε τις παραδοσιακές φορεσιές, λειτουργούμε τη χορευτική ομάδα, συντηρούμε μονοπάτια, πέτρινες βρύσες, πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, κιόσκια, διαμορφώνουμε το χώρο στην Αγία Παρασκευή κ.α.

Παπανάγνος Τάσος 85 Ε, Παπανάγνου Τζένη 10 Ε, Φλώρος Χρήστος 40 Ε, Παπανάγνος Δημήτρης και Πέννυ 20 Ε, Γουβάλας Βαγγέλης και Βίκυ 50 Ε, Παπανάγνου Εφη 20 Ε, Συγχωριανή μας που επιθυμεί την ανωνυμία της 100 Ε, Τσιτούρα Κατερίνα (στη μνήμη Θανάση Βαρσαμογιάννη) 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος Αθ. 20 Ε, Φλέγγας Μπάμπης 10 Ε, Τσούμα Βούλα 10, Σκαρμούτσος Παναγιώτης του Κων. 10 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Μαρία – Ντίνα- Τούλα Φλέγγα 40 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κοντογιάννη Βάσω 10 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε, Καλογήρου Θεόδωρος 20 Ε, Τουρκάκης Φίλιππος 100 Ε.

Αριθμός λογαριασμού για συνδρομές-ενισχύσεις: EUROBANK GR 2302607400000130101614391 ή στα μέλη του Δ.Σ του Συλλογου.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Με την έναρξη της πανδημίας και με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την πολιτεία διακόπηκαν, όπως είναι φυσικό, και τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας. Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί σίγουρα όταν αρθούν οι περιορισμοί και οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Επίσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προγραμματισθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή των χορευτών και των εθελοντών αιμοδοτών της τράπεζας αίματος του Συλλόγου και με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και των φίλων μας....

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Η προγραμματισμένη για την προηγούμενη χρονιά 2020 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές αναβλήθηκε για το τρέχον έτος. Επειδή περιλαμβάνει πολλά κράτη, επειδή πρέπει να διαβούμε πολλά σύνορα, επειδή κάθε χώρα έχει τους δικούς της υγειονομικούς κανόνες και περιορισμούς, επειδή οι μετακινήσεις περιορίζονται στις πλέον απαραίτητες και μη γνωρίζοντας τι θα ισχύει με την πανδημία το ερχόμενο καλοκαίρι με λύπη μας αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε και πάλι την εκδρομή μας για του χρόνου.

   ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2021: Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας  στην ορεινή Κορινθία στην Πελοπόνησο. Η πραγματοποιησή της,  θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και μόνο αν αρθούν εντελώς οι περιορισμοί.  Περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά ή από το site www.gardikiomilaion.gr ή από το facebook          

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2021

Το καλοκαιρινό μας 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ προγραμματίζεται να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021  στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Το αντάμωμα φέτος θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη όλων των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 με ένα λιτό αφιέρωμα από την χορευτική μας ομάδα. Άς ελπίσουμε μέχρι τότε να ξεπεραστουν όλα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.  Περισσότερα στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου μας. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑMΩΣΗ

EYXEΣ

Τo Δ. Σ του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ", "KAΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι ευτυχισμένο το ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

 

H φάτνη που τοποθέτησε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας ο Σύλλογός μας.

"XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"

Το χωριό μας στη νέα "καραντίνα"

 

 

 

Συνεχίζουμε την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή ευελπιστώντας το ερχόμενο καλοκαίρι να παραγματοποιηθεί το ΑΝΤΑΜΩΜΑ  μας.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο χωριό μας Γαρδίκι Ομιλαίων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Αναβλήθηκαν όλες για το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες από το καλοκαίρι στο χωριό μας και από τα διάφορα μικροέργα και συντήρηση των παλιών που κάναμε στο χωριό μας και από τη διαμόρφωση του χώρου του Ανταμώματος στη Αγία Παρασκευή. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν (οικονομικά-εργασία-προσφέροντας υλικά......) στην κατασκευή τους.

 

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Παραβρέθηκε πλήθος συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που κράτησε ως τις 6 το πρωί.

Παραβρέθηκαν: ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κυρμανίδης και Θανάσης Καρακάντζας,ο βουλευτής Ιωάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπασάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δελιχάς, Ρουποτιά Ευμορφία και Σκαρλάτος Κώστας, ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Βασιλείου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπιάς Φαρσάλων, Απανταχού Γαρδικιωτών, Κρεοπωλών φθιώτιδας, Κλειτσιωτών, κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του πολιτιστικού ομίλου Λαμίας "Χορόπολις".

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.  Και του χρόνου

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.  Kαι του χρόνου....

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον Παρνασσό. Μονή Ιερουσαλήμ, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί, Λιβάδι, Επτάλοφο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έναρξη μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2019-20 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη  Λαμία.

11o ANTAMΩΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους... Και του χρόνου....

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας, συνεχίστηκε από το σύλλογό μας με σκαλοπάτια πέτρινα και πλακόστρωτο διάδρομο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (12-5-2019)